KASSANDRA'S DRINK, EAT & LEARN GUIDE
ΦΑΓΗΤΟ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑ
Σ
Τηλέφωνα επικοινωνίας :
+302374023330 & +306946676500
Υπεύθυνοι ιστοσελίδας :
Μαίρη Παπαδοπούλου & Βαγγέλης Κατσαρίνης
ΕΔΡΑ : Κασσάνδρεια Χαλκιδικής
e-mail : kass2010@otenet.gr

ΛΕΞΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ (Lexicon of Cooks)
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΞΕΝΙΚΗ)
(Με αλφαβητική σειρα)

ΔΙΑΣΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ

Γαλλικές λέξεις στην Ελληνική κουζίνα
    Στον τομέα του λεξιλογίου πολλοί τομείς δανείστηκαν από τη γαλλική γλώσσα. Να αναφερθούμε στην αριθμό των γαλλικών λέξεων που έχουν περάσει στην Ελληνική κουζίνα (βέβαια το 18 % περίπου των γαλλικών λέξεων έχουν ελληνική ρίζα αν το δούμε από την αντίστροφη πλευρά).

Στον τομέα της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής έχουμε :
    Κρουασάν, απεριτίφ, αντσούγια, βελουτέ, βινεγκρέτ, βολοβάν, γαρνιτούρα, γκρανουλέ, γκουρμέ, γκουρμάν, εκλέρ, εβαπορέ, εστραγκόν, ζελέ, κουβερτούρα, κρεμ καραμέλ, καραμελιζέ, κονκασέ, κρέμα πατισερί, κρέπα, κροκάν, κρουτόν, μαγιονέζα, μαρμπρέ, μενού, μον αμούρ, μπαμπά, μπατόν σαλέ, μπεσαμέλ, μπον φιλέ, νουά, παντεσπάνι, πατισερί, ποσέ, πουρές, ρεστοράν, σαβαρέν, σως, σωτέ, σαμπανιζέ, σπεσιαλιτέ, φαρίν λακτέ, φραπέ, φρικασέ, φαρσί, φρουί γλασέ, προφιτερόλ, πτι μπερ, σουφλέ, σεφ, ογκρατέν κ.λπ.


ΛΕΞΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Amuse bouche
Μικρές μπουκιές που σερβίρονται κατ' επιλογήν του chef ως καλωσόρισμα. Ο ρόλος τους είναι να προετοιμάσουν το έδαφος, πριν καταφθάσουν τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα.
Brownie
Υγρό κέικ σοκολάτας.
Ceviche
Ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους και «ψημένο» σε μαρινάδα από χυμό μοσχολέμονου, σκόρδου, κρεμμυδιού, καυτερής πιπεριάς και αρωματικών.
Chives
Ελληνιστί σχοινόπρασο. Είδος κρεμμυδιού με λεπτά πράσινα φύλλα, ιδανικά για φιγουράτη γαρνιτούρα σε σαλάτες, ψάρια κλπ.
Coulis
Παχύρευστη σάλτσα από πουρέ λαχανικών ή φρούτων, η οποία «δένει» άψογα με σπεσιαλιτέ κρεατικών και λαχανικών. Χρησιμοποιείται και ως βάση για σούπες ή άλλες σος, ενώ τα coulis φρούτων συνήθως χρησιμοποιούνται στα επιδόρπια.
Horseradish
Πρόκειται για το φυτό χρένο, μια καφέ ρίζα με έντονη, καυτερή γεύση, που αποτελεί τη βάση για την ομώνυμη σος με το χυμό λεμονιού, το ξίδι και την κρέμα γάλακτος.
Orrecchiette
Ιταλικά ζυμαρικά με σχήμα αυτιού. Orrecchiette στα ιταλικά σημαίνει «μικρά αυτιά».
Papillote
Μέθοδος μαγειρέματος, σύμφωνα με την οποία ένα φαγητό τυλίγεται με αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο και ψήνεται στο φούρνο.
Αγιολί
Σάλτσα που παρασκευάζεται από σκόρδο, μαγιονέζα, ξίδι, χυμό λεμονιού, αυγά, αλάτι και ελαιόλαδο. Συνήθως σερβίρεται ως συνοδευτικό ντιπ για ψάρια, θαλασσινά και πουλερικά.
Αντίβ
Πρόκειται για είδος ραδικιού με κατσαρά πράσινα φύλλα και πικρούτσικη γεύση. Τρώγεται ωμό, κομμένο σε χοντρά κομμάτια στις σαλάτες, ενώ όταν μαγειρεύεται, παραδόξως γλυκαίνει!
Βινεγκρέτ
Μείγμα που αποτελείται από ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και μέλι. Πώς θα το φτιάξετε; Απλώς, χτυπάτε όλα τα υλικά στο multi.
Γκασπάτσο
Παραδοσιακή κρύα, πηχτή σούπα της Ισπανίας. Φτιάχνεται με ντομάτες, σκόρδο, λάδι, ξύδι, κόκκινες πιπεριές και τριμμένη ψίχα ψωμιού.
Γκοργκοντζόλα
Μαλακό ιταλικό τυρί από γάλα αγελάδας. Μοιάζει με το ροκφόρ, ωστόσο δεν είναι τόσο σκληρό και αρμυρό.
Εσκαλόπ
Λεπτές λωρίδες κρέατος.
Εστραγκόν
Αρωματικό βότανο με έντονο άρωμα, το οποίο συχνά βρίσκουμε ως μυρωδικό μέσα στο ξίδι.
Ζαφορά
Κρόκος, ο ελληνικός. Ακριβό μπαχαρικό με πορτοκαλοκίτρινο χρώμα και έντονη μυρωδιά που παράγεται κυρίως στην Κοζάνη. Σε όποια συνταγή και αν χρησιμοποιηθεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσδώσει χαρακτηριστική γεύση και κίτρινο χρώμα.
Ζουλιέν
Κόψιμο λαχανικών σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες.
Καρέ
Αναφέρεται σε κοπή λαχανικών ή κρεάτων σε σχήμα κύβου.
Καρπάτσιο
Συνώνυμο του ωμού (κατά κύριο λόγο) κρέατος.
Κονκασέ
Κύβοι αποφλοιωμένης ντομάτας σε κονσέρβα.
Μουσακάς
Το πιο γνωστό ελληνικό φαγητό. Αποτελείται από στρώσεις πατάτας, μελιτζάνας, μοσχαρίσιου κιμά και μπεσαμέλ.
Mousaka - Traditional Casserole/Bake - Layers of potatoes, eggplant, tomatoes with minced meat and béchamel

Ντολμαδάκια
Αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι, άνυθο, μαϊντανό, κρεμμύδι, ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι.
Dolmadakia - Meze - Vine leaves stuffed with rice, dill, parsley, olive oil and lemon



Φασόλια γίγαντες στο φούρνο

Φασόλια μεγάλα, σέλινο, καρότα, κρεμμύδι, πιπέρι σε κόκκους και φρέσκια ντομάτα.
Oven Baked Giant Beans - large white beans, celery, carrots, onions, coarsely ground pepper
Μπριάμ
Κολοκυθάκια, πατάτες, φέτες ντομάτας, μαϊντανός, σκόρδο, κρεμμύδια ξερά και ελαιόλαδο στο φούρνο.
Briam - Oven Baked Vegetables - Courgettes/Zucchini, potatoes, sliced tomatoes, onions and olive oil
Γεμιστά
Ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κόκκινες, ελαιόλαδο, ρύζι, κρεμμύδια, μαϊντανός, δυόσμος αλάτι, πιπέρι.
Gemista - Stuffed, oven baked vegetables - tomatoes and green/red peppers, rice onions, parsley, mint. Can also be prepared in addition with minced meat
Χωριάτικη Σαλάτα
Η «Χωριάτικη» ή «Ελληνική» Σαλάτα αποτελείται από φρέσκες ντομάτες, ελιές, αγγούρια, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδι, φέτα, ελαιόλαδο και ρίγανη.
Farmers Salad also known as ‘Greek Salad’ - tomatoes, cucumber, olives, peppers, onions, Feta, olive oil and oregano
Τζατζίκι
Στραγγιστό γιαούρτι, ψιλοκομμένο αγγούρι, πιπέρι, σκόρδο, άνυθος, ξίδι και ελαιόλαδο.
Tzatziki - traditional spread made out of yoghurt, cucumber, garlic, dill, olive-oil and pepper
Ιμάμ
Μελιτζάνες, κρεμμύδια, ντομάτες, μαϊντανός, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλλο.
Imam - Stuffed and oven-baked Aubergine/Eggplant- Aubergienes/Eggplant, tomatoes, parsley, garlic, salt, pepper, oregano, nutmeg, sugar, cinnamon & cloves
Κονσομέ
Σούπα με ελαφριά υφή που φτιάχνεται από ζωμό κότας ή βοδινού.
Κονφί
Όρος που χρησιμοποιείται για φρούτα ή λαχανικά που βράζονται και διατηρούνται μέσα σε ζάχαρη για αρκετές ώρες.
Κρόκος
Κρόκος, ο ελληνικός. Ακριβό μπαχαρικό με πορτοκαλοκίτρινο χρώμα και έντονη μυρωδιά που παράγεται κυρίως στην Κοζάνη. Σε όποια συνταγή και αν χρησιμοποιηθεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσδώσει χαρακτηριστική γεύση και κίτρινο χρώμα.
Κρουτόν
Μικροί κύβοι ψημένου ή τηγανισμένου ψωμιού για τοστ, που χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα σε σαλάτες ή σούπες.
Λαρδί
Χοιρινό λίπος.
Μασκαρπόνε
Ιταλικό κρεμώδες τυρί από αγελαδινό γάλα. Μάλιστα, πρόκειται για το βασικό συστατικό του τιραμισού.
Μοτσαρέλα
Μαλακό λευκό τυρί από τη νότια Ιταλία. Συνήθως παρασκευάζεται από βουβαλίσιο γάλα, ωστόσο φτιάχνεται και από γάλα αγελάδας.
Μπαβαρουάζ
Επιδόρπιο που φτιάχνεται με ελαφριά κρέμα, ζελατίνη και φρούτα. Σερβίρεται κρύο.
Σαφράν
Κρόκος, ο ελληνικός. Ακριβό μπαχαρικό με πορτοκαλοκίτρινο χρώμα και έντονη μυρωδιά που παράγεται κυρίως στην Κοζάνη. Σε όποια συνταγή και αν χρησιμοποιηθεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσδώσει χαρακτηριστική γεύση και κίτρινο χρώμα.
Σετσοuάν
Αν είστε λάτρεις της κινέζικης κουζίνας, θα έχετε δει τη λέξη να φιγουράρει δίπλα σε αρκετές σπεσιαλιτέ καταλόγων. Πρόκειται για την ομώνυμη καυτερή καστανοκόκκινη πιπεριά από την Κίνα με το δυνατό άρωμα.
Σορμπέ
Παγωμένο γλυκό που φτιάχνεται από νερό, χυμό ή πολτό φρούτων, κρασί ή λικέρ.
Ταρτάρ
Έτερος όρος που χρησιμοποιείται αντί της λέξης «ωμό».
Τζίντζερ
Ή πιπερόριζα. Η καλλιέργεια του φυτού ξεκίνησε στη Νότια Ασία, όμως εξαπλώθηκε στην Ανατολική Αφρική και την Καραϊβική. Αυτή η φρέσκια ρίζα με την καυτερή γεύση αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά της κινέζικης κουζίνας.
Τουρνεντό
Ολοστρόγγυλες φέτες από την καρδιά του μοσχαρίσιου φιλέτου.
Τρούφα
Έχει χαρακτηριστεί το μαύρο διαμάντι της γαλλικής κουζίνας και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για το πιο σπάνιο και ακριβό μανιτάρι στον κόσμο. Φύεται κάτω από το έδαφος και αναπτύσσεται κοντά στις ρίζες κάποιων δέντρων και θάμνων, κυρίως σε Ιταλία και Γαλλία.
Μπλίνις
Οι παραδοσιακές ρώσικες τηγανίτες, φτιαγμένες από αλεύρι μαύρου σιταριού και αλειμένες με λιωμένο βούτυρο. Ταιριάζουν άψογα με το μπρικ.
Μπούκοβο
Αποξηραμένες και ψιλοκομμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές Μεσογείου. Τέλειο συνοδευτικό για spicy κρεατικά, σαλάτες και σούπες με ιδιαίτερη, δυνατή γεύση.
Μπουκέ γκαρνί
Διάφορα μυρωδικά δεμένα με μια κλωστή ή συγκεντρωμένα σε φακελάκι, τα οποία εμβαπτίζονται σε σούπες, ζωμούς και φαγητά κατσαρόλας. Συνήθως πρόκειται για μπουκέτο από μαϊντανό, δάφνη και θυμάρι.
Μπρεζάολα
Αλλαντικό με καταγωγή από τη Βόρεια Ιταλία. Παρασκευάζεται από άπαχο βοδινό κρέας κι έχει έντονο κόκκινο χρώμα.


Παπουτσάκι με μελιτζάνα

Μελιτζάνες, κιμάς, κρεμμύδι, ντομάτες, ελαιόλαδο, κρασί, κανέλα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και μπεσαμέλ.
Papoutsakia - oven-baked, stuffed Eggplants/Aubergines - Eggplants/Aubergines, minced meat, tomatoes, onions, wine, cinnamon, pepper, olive-oil, allspice and béchamel

Φρικασέ

Αρνάκι ή κατσικάκι μπούτι, σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαρούλι, άνηθος, μαϊντανός, αυγολέμονο.
Fricassee - knuckle of lamb or kid (young goat meat) - spinach, spring onions, lettuce dill, parcel, lemon, egg
Φέτα
Το διάσημο αυτό ελληνικό τυρί τρώγεται επίσης σκέτο, ως μεζές, βρεγμένο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με ρίγανη.
Feta - traditional brine pickled goat-lamb-cheese, often served with olive-oil and oregano
Μυδοπίλαφο
Μύδια με το κέλυφος, ελαιόλαδο, ρύζι, ξερό κρεμύδι και άνηθος.
Mydopilafo - Mussels in shell, rice, onions and dill. Comparable to a risotto
Παστίτσιο
Η ελληνική έκδοση των ιταλικών Lasagne. Αποτελείται από μακαρόνια με κιμά μαγειρεμένα στο φούρνο και επιστρωμένα με μπεσαμέλ.
Pastitsio - Traditional casserole/bake - comparable to the Italian Lasagne - Layers of macaroni, tomato sauce with minced meat and béchamel with hard cheese
Σουβλάκια
Κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια περασμένο σε ξύλο ψημένο στα κάρβουνα και σερβιρισμένο με ρίγανη, αλάτι και λεμόνι.
Souvlaki - pork/chicken/lamb-meat in small pieces on small skewer grilled and served with oregano, salt and lemon


Χταποδάκι

Φέτες χταποδιού ψητές ή βραστές, με ελαιόλαδο, ξύδι και ρίγανη.
Htapodaki - grilled or boiled slices of octopus. Served with olive oil, vinegar and oregano

Μύδια σαγανάκι
Μύδια με ή χωρις κέλυφος σε ελαιόλαδο και σε μικρό τηγάνι, καυτερή πιπεριά, φέτα, μαϊντανός και λίγη μουστάρδα.
Mydia saganaki - Mussels saganaki - Mussels with or without shell, prepared in a pan with olive oil, hot peppers, Feta, parsley and mustard

Μπρι
Γαλλικό μαλακό τυρί από αγελαδινό γάλα. Το χρώμα του είναι ελαφρώς κίτρινο, ενώ κάτω από την άσπρη μούχλα της επιφάνειάς του παρουσιάζει μια ανοιχτή γκρι απόχρωση. Χάρη στη γλυκιά γεύση του, σερβίρεται ως ορεκτικό ή μετά το δείπνο.
Τσορίθο
Ισπανικό λουκάνικο με βαθύ χρώμα και πικάντικη γεύση. Φτιάχνεται από χοιρινό κρέας, σκόρδο, κομμάτια λίπους, αλάτι και καπνιστή πιπεριά (πάπρικα). Τρώγεται ωμό ή μαγειρεμένο.
Φαλάφελ
Οι ρεβυθοκεφτέδες της Μέσης Ανατολής. Κάποια από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή τους είναι το πλιγούρι, το σκόρδο, το αυγό και διάφορα μπαχάρια.
Φουά γκρα
Είναι το συκώτι της χήνας, πανάκριβο deli προϊόν, από τα αγαπημένα της γαλλικής κουζίνας.
Χαλούμι
Κυπριακό ημίσκληρο λευκό τυρί που παρασκευάζεται από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος. Δοκιμάστε το στη σχάρα ή τηγανητό.
Χαμόν
Το ισπανικό προσούτο! Αλλαντικό που προέρχεται από χοιρινό κρέας και σερβίρεται πάνω σε ψωμί με σάλτσα ντομάτας ή σκέτο ή σε συνδυασμό με λαχανικά και άλλα προϊόντα.
Χούμους
Συνταγή ευρέως διαδεδομένη στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για πουρέ από ρεβίθια, ταχίνι, λεμόνι, μαϊντανό και ελαιόλαδο που συνοδεύει αραβική πίτα, ψωμί ή και λαχανικά.
Ωγκρατέν
Τεχνική σύμφωνα με την οποία προσθέτουμε τριμμένο τυρί, αυγό, κρέμα γάλακτος, βούτυρο ή μπεσαμέλ σε ένα φαγητό και το ψήνουμε στο φούρνο σε δυνατή φωτιά ή στο γκριλ για να αποκτήσει κρούστα.
Μπρουσκέτα
Φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί σε φέτες, αλειμμένο με λάδι, σκόρδο και υλικά της επιλογής μας.
Ναπολεόν
Πύργος που σχηματίζεται από υλικά τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο.
Νιόκι
Μικρές μπάλες από πουρέ πατάτας, αυγό, αλεύρι και αλάτι, που βράζονται και σερβίρονται με διάφορες σάλτσες.
Νουντλς
Κινέζικα ζυμαρικά από σιτάλευρο, ρυζάλευρο, άμυλο γλυκοπατάτας και άλλα υλικά, που μοιάζουν με φιδέ.
Ντάμπλινγκ
Λεπτή ζύμη από αλεύρι και νερό, γεμιστή με λαχανικά, κρέας ή θαλασσινά στον ατμό. Σερβίρεται κατά κόρον στα κινέζικα εστιατόρια.
Ξίδι Balsamico
Ξίδι που παράγεται από τους αμπελώνες της Μοδένα στην Ιταλία, ήδη από το Μεσαίωνα. Είναι ακριβό, ωστόσο αγαπημένο προϊόν των chef και των food lovers.
Οσομπούκο
Μιλανέζικη σπεσιαλιτέ από μοσχαρίσιο κότσι, μαγειρεμένο με ζωμό κρέατος, κρασί και σάλτσα ντομάτας.
Πέστο
Πηχτή σάλτσα που φτιάχνεται χτυπώντας στο μίξερ βασιλικό, σκόρδο, λάδι και τριμμένη παρμεζάνα.
Παέγια
Η διασημότερη ισπανική σπεσιαλιτέ, ένα νοστιμότατο πιάτο με ρύζι, λαχανικά, κοτόπουλο και θαλασσινά.
Παγιάρ
Όρος μαγειρικής που αναφέρεται σε πάρα πολύ λεπτές φέτες κρέατος ή σε φιλέτο που έχει χτυπηθεί πολύ. Έχει την ίδια έννοια με το εσκαλόπ.

Γαρίδες στην σχάρα
Γαρίδες μεγάλες στα κάρβουνα σερβιρισμένες μέ ελαιόλαδο, ρίγανη και λεμόνι.
Shrimps/Prawns on grill - large Shrimps/Prawns, grilled and served with olive oil, oregano and lemon


Καλαμάρι στην σχάρα

Ολόκληρο μεγάλο καλαμάρι στα κάρβουνα σερβιρισμένο μέ ελαιόλαδο, ριγανη και λεμόνι.
Grilled Squid - whole large squid, grilled and served with olive oil, oregano and lemon

Σουπιές Σπανάκι
Σουπιές, σπανάκι, ελαιόλαδο, κρεμμύδια ψιλοκομμένα, κρασί, φρέσκια ντομάτα, μαϊντανός, άνηθος, αλάτι και πιπέρι.
Soupies Spanaki - cuttlefish-spinach - dish made out of cuttlefish, spinach, olive oil, onions, finely chopped, wine, fresh tomatoes, parsley, dill, salt and pepper
Σαρδέλες πλακί
Σαρδέλες, κρεμμυδια ψιλοκομμενα, σκόρδο, ελαιόλαδο, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι και φρέσκια ντομάτα.
Sardines Plaki - Sardines, chopped onions, garlic, olive oil, parsley and fresh tomatoes prepared in the oven
Γαρίδες σαγανάκι
Γαρίδες σε ελαιόλαδο και σε μικρό τηγάνι, καυτερή πιπεριά, φέτα, μαϊντανός, λίγο μπούκοβο και φρέσκια ντομάτα σε φέτες.
Shrimps/Prawns Saganaki - Shrimps/Prawns in olive oil prepared in a pan with hot pepper, Feta, parsley, chilies and fresh tomatoes

Καλαμαράκια τηγανιτά

Τηγανιτά, αλευρωμένα καλαμάρια κομμένα σε φέτες. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Friend Squid - sliced, floured and fried slices of squid. Served with fresh lemon


Σουπιές στιφάδο

Σουπιές, ξερά κρεμμύδια, ελαιόλαδο, μαυροπίπερο σε σπυριά, φύλλα δάφνης, σκόρδο, κόκκινο κρασί και φρέσκια ντομάτα.
Soupies Stifado - cuttlefish stifado - a stew made out of cuttlefish, onions, olive oil, black pepper, bay leaves, garlic, red wine and fresh tomatoes

Αστακoμακαρονάδα
Αστακός, μακαρόνια, ξηρά κρεμύδια ψιλοκομμένα, γαρύφαλλα ολόκληρα, κανέλλα, ελαιόλαδο, κονσέρβα ντοματάκι, ντοματοπελτές, κρασί, μαϊντανός, αλάτι και πιπέρι.
Astakomakaronada - Lobster with pasta - lobster, spaghetti, onions, cloves, cinnamon, olive oil, tomatoes, wine and parsley, prepared in a pan
Παπαρδέλες
Ιταλικά ζυμαρικά που μοιάζουν με τις ταλιατέλες, όμως είναι πιο φαρδιά και κοντά.
Πεκορίνο
Ιταλικό σκληρό κίτρινο τυρί από πρόβειο γάλα, με έντονη γεύση.
Ραβιόλια
Μικρά πουγκιά από ζύμη, τα οποία γεμίζονται με διάφορα υλικά. Π.χ. Ραβιόλια με σπανάκι.
Ραντίτσιο
Μικρό, κόκκινο μαρούλι από την Ιταλία.
Ρικότα
Ιταλικό κρεμώδες τυρί που παρασκευάζεται από το τυρόγαλο αγελαδινού ή πρόβειου γάλακτος. Έχει γλυκιά γεύση και χρησιμοποιείται τόσο για αρμυρές όσο και γλυκές σπεσιαλιτέ.
Σαμόσας
Ινδικά τρίγωνα τηγανητά πιττάκια, γεμιστά με διάφορα υλικά.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση
και γενικά η αναπαραγωγή των κειμένων της ιστοσελίδας, με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού. Οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Sunspot Web Design, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Σημειώνεται ότι η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Όλες οι δημοσιευμένες φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των φωτογράφων και διέπονται από τους νόμους του Ελληνικού Κράτους περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπεται να αναπαράγετε τo site, εξ ολοκλήρου ή τμηματικά, χωρίς την έγγραφη άδεια των διαχειριστών. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε μία ή περισσότερες από τις φωτογραφίες για παρουσίαση σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, υποχρεούστε να αναφέρετε στην ίδια σελίδα και σε ευκρινές σημείο το website : www.kassandratour.gr ως πηγή των εικόνων.
     © Copyright 2008-2017 ®